• Scampi's

  Mcult organiseert een heus scampifestijn op zaterdagavond 8 september in het Parochiaal Centrum (Lt. Dobbelaerestraat 2) van Zomergem. Voor 14 euro kunt u genieten van scampi’s à volonté met verschillende sausjes en frietjes. Inschrijven kan door te mailen naar info@mcult.be of door te bellen naar 0497 55 13 72. Wie wil kan in plaats van scampi’s ook een kipschotel aanvragen tegen dezelfde prijs. Vermeld dit bij uw inschrijving.

 • Sport is soms pijnlijk...

  Deze week deed de sport drie keer zo'n pijn.

  1) Anderlecht verloor vandaag met 0-2 van Fenerbahçe en mag de vetpot van de Champions league vergeten...

  2) Voor de Oostenrijker Günter Weidlinger waren de wereldkampioenschappen wel van erg korte duur. Na amper 450 meter struikelde de atleet net voor hij de hindernis wilde nemen.

   

  3) Maar het ergste is de dood van de Spanjaard Antonio Puerta, een speler van UEFA-CUP-winnaar FC Sevilla. Hij is dinsdag op 22 jarige leeftijd overleden. Een hommage:

   

 • Ronsele kermis

  Op vrijdag 31 augustus begint Ronsele kermis met de jaarlijkse jogging om 18.45 uur. Om 20 uur is er een worstenkaarting. Op zaterdag is er om 14.30 uur een wielerwedstrijd en om 18 uur een dartstornooi in café La Luna. 's Avonds is er een smulfestijn en fuif in de parochiezaal. Op zondag 2 september is er de autowijding, een rommelmarkt in de Eikendreef en animatie. Op maandag worden de inwoners van Ronsele verwend met een ontbijt. 's Namiddags is het de beurt aan de kleuters van Ronsele schooltje. 's Avonds wordt de kermis met een receptie afgesloten.

 • Data gemeenteraden

  Onder voorbehoud kregen we de data van de gemeenteraden voor het najaar van 2007:

  12 september 2007

  10 oktober 2007

  7 november 2007

  12 december 2007

 • wijziging openingsuren bib.

  De bibliotheek wijzigt bij wijze van proefproject zijn openingsuren. Op dinsdagvoormiddag zou de centrale bibliotheek in Den Boer ook geopend zijn tussen 8.30 uur en 11.30 uur. Dit is dus een uitbreiding. Ondertussen is het afwachten op de doorlichting van de verschillende uitleenposten (Zomergem, Beke en Oostwinkel). We volgen dit verder op.

 • humor op dinsdag: Raymond kan het niet aan.

  Op dinsdag krijg je een leuk filmpje. Deze week de schooluitstap naar de zevende dag: Raymond kan het niet aan! Raymond kan het niet aan! Raymond...

 • Lijst met mandaten

  In het Staatsblad verscheen de lijst met de verschillende mandaten van onze politici in 2006. Ik zocht voor jullie even op wie het meeste mandaten heeft van onze gemeente.

  1) Dirk Batsleer (VLD): 10 bezoldigde mandaten - 4 onbezoldigde mandaten

  2) Luc Lampaert (CD&V): 8 bezoldigde mandaten - 7 onbezoldigde mandaten

  3) Guy De Neve (VLD): 6 bezoldigde mandaten - 1 onbezoldigde mandaat

  4) Werner Bruggeman (VLD): 5 bezoldigde mandaten - 2 onbezoldigde mandaten

  5) Jo De Coninck (VLD) en Ignace Van Belle (VLD): elk vier bezoldigde en vier onbezoldigde mandaten.

  Wie interesse heeft in de volledige lijst (met alle namen van de mandaten en hun vereniging...), mailt me even. Misschien toch even opmerken dat het aantal mandaten niet zegt hoeveel je verdient. Luc zal bv. als gemeenteraadslid minder verdienen dan een schepen of een burgemeester.