• Kampioenen

  Vanaf juni is er weinig op TV. De kampioenen krijgen een heruitzending van een herhaling van een voordien al uitgezonden terugblik van een afgelopen seizoen van de kampioenen.

   

 • doof

  Soms zijn politici doof voor de problemen van de mensen.

   

 • controlegeneesheer

  Het schepencollege stuurt telkens op de tweede dag van een afwezigheid een controlearts. Dit controleorganisme kostte het gemeentebestuur in 2006 1 543 euro.

 • Bekestraat

  Wist je dat er vorig jaar € 20 269 (!) aan erelonen werd betaald voor de Beke- en Paterstraat. Het schepencollege stelde die plannen terug uit na kritiek van de buurt. Voor 2007 staan er alvast terug  € 10 000 aan erelonen gepland. En men heeft er nog altijd geen steen kunnen verleggen. De studiekosten voor deze straat lopen nu toch wel erg hoog op! En dit in tijden van besparingen...

 • VZW Sport

  Normaal gezien ging de nieuwe VZW Sportinfrastructuur (die het zwembad en de sporthallen beheren) morgen van start. Mieke Van De Velde merkte op dat de statuten van de sportraad nog niet goedgekeurd zijn op de gemeenteraad. De VZW kan dus morgen niet samenkomen. Vandaar dat er vanmiddag dit  bericht van de voorzitter in de mailbox stak:

  "Hierbij de mededeling dat de bijzondere algemene vergadering van 29 mei as uitgesteld wordt naar een latere datum.

  Wij zagen een administratieve verplichting over het hoofd : de statuten van de gemeentelijke sportraad moeten eerst goedgekeurd worden in de gemeenteraad van 30 mei as.

  Ik zal zou spoedig mogelijk een nieuwe datum fixeren -uiteraard na de zitting van de gemeenteraad.

  Met mijn excuses voor de valse start en onachtzaamheid .

  Met vriendelijke groeten,

  Wendy VERSPEELT"

   

  Mieke Van De Velde zag dit gelukkig vrijdag al en voegde dit punt toe aan de gemeenteraad. Zo ligt de VZW Sport niet onnodig weken stil.  

 • Hoogtewerker

  In de jaarrekening zie je dat er  in 2006 €1 869 is uitgegeven voor een hoogtewerker. Ondertussen kennen jullie het verhaal wel... Wie het nog eens wil nalezen: zie bericht van 2/4/2007.

 • dierenleed en dierenwelzijn

  Zaterdag hebben Luc, Hilde en ik alle facturen van 2006 eens doorgenomen. Niet minder dan twintig archiefdozen stonden klaar.

  Een leuk weetje:

  In 2006 werd er voor het verwijderen van dieren 27 639 euro uitgegeven. De muskusratten kostten ons 22 016 euro. Voor de bruine ratten gaven we 4 036 euro uit.

  Het schepencollege betaalde 42 euro voor de euthanasie op vier ganzen.

  Ten slotte moest de dierenbesmetting 13 honden ophalen (1 170 euro) en 15 katten (375 euro).

  De duurste vogels zijn dus de muskusratten, maar gelukkig worden die bestreden.

  Na al dit leed, misschien nog eens meegeven dat er zo'n 2 000 euro werd uitgegeven voor een hondentoilet aan de bibliotheek.