• dank

  Vrijdag was het parochiaal centrum te klein. We bedankten meer dan 250 mensen voor hun inzet tijdens onze campagne. Het werd een mooie avond. Alle kandidaten (maar Heidi in het bijzonder) verzorgden met familieleden een mooie walking dinner. Met kaas, breugel, wok en lasagne was er een lekker aanbod. Het toneel was echt grappig. Om twee uur was het feest nog niet gedaan. Het was dus heel goed... Bedankt aan alle aanwezigen en aan alle medewerkers!

 • gezien...

  * Bedankt aan het gemeentebestuur voor het plaatsen van de borden in de Langestraat (zie bericht van gisteren).

   

  * Vroeger maakte ik met Nicholas radio in Waarschoot. Hij groeide door tot journalist bij telefacts. Gisteren zag je een reportage van hem over Denis Black Magic. De pornokoning had echter niet al te veel zin in een interview. Hij nam zijn pistool en schoot op de VTM-ploeg. Gelukkig werd niemand geraakt. Nicholas moest dan nog een halfuurtje de man aan de klap houden tot de taxi er was. Voor dat beroep moet je stalen zenuwen hebben.

   

  * Verkoyen, de zonechef van de Lowazone (Lovendegem, Waarschoot, Nevele en Zomergem) gaat vanaf maandag terug aan de slag. Hij werd eerder ontslagen, maar roept nu procedurefouten bij de Raad van State in.

 • actualiteit

  Kort enkele Zomergemse flitsen:

  * In Eeklo zette men langs de Vaart borden "plaatselijk verkeer" en "30 km / uur". Als je van Oostwinkel naar Eeklo langs de vaart rijdt kom je halverwege dit smalle weggetje zo'n bord tegen. De mensen zouden dan in principe kilometers moeten terugkeren. Ik stelde de vraag aan het Zomergemse schepencollege of er ook borden komen op Zomergems grondgebied zodat iedereen het bij het inrijden van de Langestraat en de Vijverstraat weet dat daar geen doortocht is naar Eeklo. Blijkt nu dat Eeklo die borden plaatste omdat er halverwege een put in de weg zit en dat men geen verkeer langs daar wil. Men zou kunnen aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval aan die put.

   

  * De bibliotheekcommissie wordt samengeroepen met één punt op de agenda: verkiezing nieuwe voorzitter. De VLD wipte Eric Berth eerst van hun lijst. Eric Berth wilde echter verder aan politiek doen en richtte daarom een eigen partij "Vrij Zomergem" op. Hij wordt nu uit alle raden buitengebonjourd. Dit is de operatie "wraak" van de VLD en heeft niks met echte politiek te maken. Men zou blij moeten zijn dat er zich nog mensen willen engageren in de politiek. We leven toch in een democratie? Het is ook jammer dat personeelsleden van de gemeente zich nu moeten bezighouden met opstellen van brieven, postzegels die verspild worden, vergaderuren van personeel... En dit alleen maar om een nieuwe voorzitter te verkiezen. Wetende dat alle raden binnen enkele maanden opnieuw worden verkozen na de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

 • we geven er een lap op...

  Het was me wel een weekend.

  Vrijdagnamiddag diende ik de verkiezingsuitgaven van onze lijst in. Dit is niet meer van deze tijd. Yves moest een papieren dossier van meer dan tweehonderd bladzijden maken. Iedereen moet naar het justitiepaleis in Gent. De man die dit moet controleren zit ergens verscholen in een gang die afgesloten is met enkele panelen. Prettig werk...

  Vrijdag en zaterdag vierde ik goed mee met De Messink. Zaterdag was er het gala met... Bart Kaëll... Ambiance verzekerd!

  Zondag schonk ik een wedstrijdbal aan ZOVOC. De Zomergemse volleybalclub was vroeger zeer bekend. Sinds enkele jaren scheren ze terug hoge toppen. Zondag werd het een spannende wedstrijd tegen Nazareth. ZOVOC won: proficiat!