• make a link

  Vrijdag vieren we in Zomergem vijfentwintig jaar jeugdhuis De Messink. De Messink is het best draaiende jeugdhuis in de ronde. Die avond komt Q-Music naar de loodsen van Van Holderbeke voor hun Q-Party.

  Vrijdag "mag" ik een avondje achter de toog meehelpen. Dit komt doordat de medewerkers van het jeugdhuis de fles die ik verborgen had tijdens mijn campagne had gevonden. Op het internet kon je een filmpje bekijken. Dit leidde naar een geheime locatie in Zomergem. Wie de fles vond, kreeg mij één dag cadeau voor een tegenprestatie.

 • vandalisme

  Dat er heel wat heibel is rond de nieuwe coalitie is een licht eufemisme. Veel mensen (binnen alle partijen) vinden dit niet eerlijk (zie vorige berichten) of niet goed. Er zijn echter ook wel grenzen aan het uiten van een mening.

  Vandaag werd Jo De Coninck geconfronteerd met verfsporen op zijn garagepoort en auto. Dit kan absoluut niet. Dit is vandalisme. Onze partij distantieert zich van deze actie. Politiek doe je door met elkaar te praten, niet door zulke acties! Wij wachten het onderzoek van de politie af voor we iemand beschuldigen van deze actie en voor we een motief zoeken voor deze actie.

 • doek valt over ijspiste

  Het nieuwsblad kopt vandaag "Doek valt over ijspiste."

   

  Jo De Coninck zegt dat het praktisch niet meer mogelijk is om in Den Boer een ijspiste te plaatsen.

  Raar, want drie weken terug vertelde hij in dezelfde krant dat "Den Boer de ideale locatie is voor de ijspiste". Voor de verkiezingen A zeggen en drie weken later B vind ik niet eerlijk.

  Is er overigens al overlegd met Unizo, de horeca en de winkeliers? Wat vinden zij daarvan?

  En waarom geen terugkeer naar het Marktplein zoals wij voorstelden?

  De ijspiste (opgestart door de CVP) lokte heel veel volk naar Zomergem (en dus ook mogelijke klanten voor onze middenstand). Daarnaast zorgde de ijspiste op het markplein voor een gezellige sfeer.

  Ik hoop dat het schepencollege vanavond de politieke moed heeft om ook onze "piste" te bekijken.

 • 50 jaar

  Proficiat aan de KWB van Zomergem.

  Gisteren ging ik naar het vijftig jarig jubileum van de  KWB van Zomergem. Met zo'n honderd leden is dit één van de sterkhouders binnen ons verenigingsleven. Zij zijn ook voor op hun tijd. Hun programma bevat veel nieuwe activiteiten t.o.v. andere gemeenten. En de KWB staat nu ook open voor... vrouwen. Sinds kort is er het eerste vrouwelijke bestuurslid.

   

 • wat is unaniem?

  In de mail die je in mijn vorig bericht kon lezen stelde Jo De Coninck dat de drie partijen unaniem hadden beslist om de coalitie VLD Groen!-SP.a op de rails te zetten. Sommigen stappen al ontgoocheld van deze trein nog voor hij vertrokken is. Citaat uit Taptoe: "We betreuren dat Annemie De Bie bij de coalitiegesprekken cavalier seul heeft gespeeld en de achterban niet heeft geraadpleegd, " aldus een ontgoochelde Myriam Van Coppenberghe, 11de plaats op de lijst Groen!-SP.A. "We zijn wel goed om folderkes uit te delen, maar inspraak krijgen we niet", klinkt het hard.

  Wordt vervolgd...

 • mailtje

  Vorige week dinsdag kreeg ik dit mailtje van Jo De Coninck om koudweg te zeggen dat er een akkoord was tussen VLD en SP.a - Groen! en dat de eerste vergadering tussen VLD en CD&V NVA niet door ging...

  Ieder zijn stijl...

   

  Beste Tony,
   
  Eerder onverwacht werd reeds deze avond een nieuw beleid afgesproken tussen GROEN!-sp.a en VLD.
   
  Daardoor wordt de vergadering van woensdag 11 oktober bij mij thuis zonder voorwerp.
   
  VLD en het kartel Groen!-sp.a hebben na overlegvergaderingen immers unaniem beslist om de komende 6 jaar de gemeente Zomergem SAMEN te besturen.
  Dit deden ze op basis van de overeenstemming van hun programmapunten en niet op basis van een voorakkoord.
   
  Jo De Coninck werd opnieuw voorgedragen als burgemeester om zijn beleid te bestendigen samen met de schepenen Guy De Neve (VLD), Annemie De Bie (Groen!), Dirk Batsleer (VLD) en Mark De Jaeger (VLD). Deze laatste staat zijn functie als OCMW-voorzitter af aan Johan De Muynck (sp.a)

  De bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen zijn:
   
  Jo De Coninck      algemeen beleid/burgerlijke stand/ personeelsbeleid/ politie, brandweer en veiligheid
  Guy De Neve        openbare werken/ landbouw/milieu/lokale economie (1e schepen) 
  Annemie De Bie    ruimtelijke ordening/mobiliteit/natuur/Noord-Zuidbeleid
  Dirk Batsleer         sport/feestelijkheden/ kinderopvang/ seniorenbeleid/toerisme
  Mark De Jaeger     financiën/ jeugd/ cultuur/ communicatie en informatie
  Johan De Muynck OCMW-voorzitter en schepen sociale zaken
   
  Het enthousiasme van de nieuwe coalitie is zeer groot.
  Ik reken op je begrip. 
   
  Maar ik reken tevens op een opbouwende samenwerking.
   
  Met vriendelijke groeten
   
  Guy en Jo  
 • waarom gaan wij nog gaan stemmen?

  "Waarom gaan wij nog gaan stemmen?" "Het kan toch niet dat iemand met 1413 stemmen langs de kant moet staan en iemand die niet verkozen is met 92 stemmen mag wel meebesturen."

  Het zijn de twee meest gehoorde reacties die ik deze week hoorde. Er kwamen twee mensen bij mij die hun VLD-lidkaart scheurden, ik kreeg heel wat sms'en, kaartjes en telefoons. Bedankt voor de massale steun.

  Ik blijf niet bij de pakken zitten. Donderdag kwamen we met onze jonge, vernieuwde ploeg samen om de campagne te evalueren. Het enthousiasme is er meer dan ooit. We laten ons verder horen!